April 2016 – De tweede wachtweek van ronde 4.

Het is deze week eigenlijk een beetje doormodderen geweest op het gebied van mijn lijf. Alle klachten van de eerste week zijn gewoon gebleven. Ik heb deze week nog steeds last gehad van vochtophoping (bergen voor mijn gevoel), spierpijnachtig gevoel in mijn benen en een niet fit gevoel. Dat maakt alles niet bepaald makkelijk. Het is druk op het werk en ik merk dat ik het overzicht een beetje kwijt raak. Zodra er een verandering is, overzie ik niet meer zo snel een passende oplossing. Samen met een cursus die deze week begonnen is, is het wat veel. Een voordeel: de cursus is wel erg leuk, interessant en een prikkeling voor mijn professionele handelen.

Er was nóg een positieve noot in deze week. We hebben een vakantie geboekt! Zo een fijn vooruitzicht! Voor mijn gevoel hebben we een heel decadent appartement gehuurd :). Ik denk dat we ons daar wel mee mogen verwennen in deze medische molen.

Zaterdag, vandaag, zou het DE dag weer zijn. Maar gelukkig vond mijn lijf het nodig om mij weer eens goed voor het blok te zetten. Afgelopen donderdagochtend was het namelijk al zover. De eerste tekenen van ongesteldheid dienden zich aan. Daar zit je dan, op een school met over twee minuten een volgende leerling. Snel Felix op de hoogte gebracht en mijn gevoel weer even uitgeschakeld. Het was tijd om het over d’tjes en t’tjes en -cht of -gt te hebben en niet voor mijn gevoel van teleurstelling. Na deze leerling zat mijn ochtendprogramma erop en was het tijd om naar kantoor te gaan en nog een dyslexieonderzoek af te ronden. Mijn collega’s daar zagen vrij snel dat er iets was en hebben heel lief geluisterd. Wat dat betreft ben ik echt heel blij dat we open kaart met iedereen spelen tijdens dit avontuur. Nu staat iedereen voor je klaar als het goed gaat, maar als het even niet goed gaat, kan je je ei ook kwijt in plaats van dat je mooi weer moet spelen.

Het is nog wachten tot de ongesteldheid echt doorzet, maar de geschiedenis heeft uitgewezen dat het altijd wel zo gaat met een aanloopje. Vrijdag alvast de hormonen weer opgehaald bij het ziekenhuis voor een volgende ronde. Hopelijk kunnen we dan volgende week starten met ronde 5. Een hand vol, zou dat genoeg zijn?

Liefs,

Maaike

Sharing is caring!