Als klein meisje was ik altijd in de weer met poppen. Uren kon ik op mijn kamer zitten om mijn “baby” te verzorgen of ik ging ik wandelen met mijn poppenwagen. Ik heb dit heel lang volgehouden (misschien zelfs wel iets te lang). Daarna begon het gesleep met kinderen. Buurmeisjes, jongens en later mijn nichtje en neefjes. Even een boodschap doen, treinen kijken, koekjes bakken en nog veel meer.

En nu werken met kinderen. Kinderen zijn mijn lust en mijn leven. Ik geniet ervan om dingen met ze te doen! Daarom is het nu allemaal extra hard dat het niet gaat zoals we gehoopt hadden! Continu spoken er vragen door mijn hoofd. Vragen zoals waarom het niet lukt. Is er een reden en wat moet ik doen als ons grootste wens nooit vervuld wordt? Deze vraag maakt me bang. Bang om nooit zwanger te worden en kan ik dan op een andere manier moeder worden? Adoptie klinkt allemaal aantrekkelijk maar daar moet ik eerst een bank voor overvallen. Wat kost dat een hoop geld! Met een beetje pech ben je zo 50.000 euro kwijt. En dat terwijl kinderhandel verboden is. Ik snap dat het geld kost maar zoveel vind ik echt erg. Als we dat bij elkaar moeten sparen zijn we tegen de tijd dat we dit hebben te oud om te adopteren. Welke opties zijn er dan nog om vader en moeder te worden?

Tegelijkertijd denk ik, we moeten hoop houden. Hoop is er elke maand. Elke maand, tot dat weer het bewijs er is dat het weer niet gelukt is. Op dat moment is hoop heel ver te zoeken. En dan zitten we nog maar in het begin. Hoe voelt dit als je bijvoorbeeld al 7 jaar bezig bent! En hoe is de teleurstelling na bijvoorbeeld een behandeling die mislukt is? Is de teleurstelling net zo of is het veel erger? En hoever moeten we gaan? Grenzen worden verlegd. Dat begint al bij het begin. Ik heb vaak gezegd dat ik geen operatie wil maar ja dat zit er nu wel aan te komen. We hebben nog tot eind van het jaar. Nog 3 kansen. Misschien is het niet nodig. En kan ik straks zeggen:” ik ben zwanger”.

En wat droom ik vaak dat het gelukt is. Hopend dat dromen binnenkort geen bedrog meer zijn!
Ons kindje is meer dan welkom en we zijn er zooooo klaar voor! Dus kom nou maar gauw kleintje. Wij zijn de dromers en jij bent de Droom!

Liefs,
Alinda

Sharing is caring!