Een vrouw heeft Zink nodig voor de celdeling. Dit moet nauwkeurig gebeuren al in de vroegste stadium worden bij celdeling allerlei celletjes gemaakt voor de organen. Bij een tekort van Zink wordt het DNA niet goed afgelezen en gaat er dus iets mis bij de ontwikkeling van de embryo en dat kan al in een vroeg stadium gebeuren. Voor de vrouw(30 tot 50 mg p.d.). Door Zink te nemen produceert hij meer sperma en het beweegt ook beter. Bovendien krijgt je man meer trek in seks, als dat niet handig is! Voor de MAN (30 tot 50 mg p.d).

Je kan een pilletje nemen maar Zink zit ook in vis, schaaldieren, rauwe cacao, kip en kalkoen, noten, pitten en zaden. In Vis, schaaldieren en rauwe cacao zitten hogere concentraties. De andere producten zijn rijk aan Zink maar niet in hele hoge concentraties. Als je al een multi neemt waar Zink in zit kun je best lekker veel vis eten (minimaal 2 x per week).

Verder zorgt Zink bij afvallen voor het afvoeren van afvalstoffen, eigenlijk onmisbaar als je aan het afvallen bent. Zelf neem ik nu ik aan het vasten ben Chlorella (waar een hoge concentratie Zink in zit). Ook het immuunsysteem heeft baat bij Zink en zorgt voor minder ontstekingen, snel genezen van wonden en aanmaak van nieuwe cellen en het afbreken van koolhydraten. Ben je vegetarisch of veganist en eet je geen vis dan is het zeker verstandig om bij te supplementeren. Een overschot aan zink opnemen via de voeding is vrijwel onmogelijk. Je hoeft dus niet bang te zijn om te veel voedsel met zink te nuttigen.

Op de site van Jesse van de Velden staat een lijstje met symptomen voor een tekort aan Zink.

Wil je een test doen (ik weet niet of de huisarts dat kan of wil doen) dan kun je het ook zelf laten doen,  hier vind je een zelftest.

Wil je zelf opzoeken hoeveel Zink zit in het visje die jij graag eet, klik dan hier .

Meer weten over Chlorella, klik dan hier.

En op deze site een 3-delig artikel over het belang van Zink.

 

Bronnen:

Links in de tekst en
About Health

Moxja

 

Geschreven door Melany, 44 jaar, getrouwd, 10 jaar behandelingen, 6 x ivf/icsi, 1 kind (spontane zwangerschap), 4 engeltjes, studeert, schrijft kinder- & kookboekjes, oprichter kinderwensbloggers

Sharing is caring!